Prezentare RNE

Registrul National de Endoprotezare a fost fondat prin Programul National de Sanatate Publica denumit "Preventie in ortopedie si traumatologie" al Ministerului Sanatatii.

Toate spitalele/sectiile de ortopedie-traumatologie sunt obligate sa isi raporteze activitatea de endoprotezare (sold, genunchi si implante segmentare de coloana) catre RNE, prin Ordin 1591/1110/2010, art 24, pct b (click aici pentru a descarca ordinul).

Scopul principal al registrului este sa functioneze ca o unealta de supraveghere in depistarea din timp a implanturilor cu deficiente cat mai curand posibil. De asemenea se prezinta ca o baza de date proprie pentru fiecare serviciu de ortopedie, unde acesta isi poate vedea toate fisele introduse/raportate si poate compara datele sale cu datele totalizate pe tara. Registrul funtioneaza pe principii neconcurentiale, datele privind pacientii fiind confidentiale.

Astazi se gasesc inregistrate fise personale pentru aproximativ 100.000 de pacienti endoprotezati cu endoproteze de sold primare, de revizie sau cu implante segmentare de coloana.

Registrul National de Endoprotezare colecteaza informatii despre endoprotezare de la serviciile de ortopedie raportoare prin intermediul unui formular general (Tip 0/1) raportat lunar, si prin 6 formulare individuale (pentru fiecare operatie de endoprotezare) raportate dupa fiecare operatie in parte.

Formularul general de Tip 0/1 contine costurile medii pe tipuri de proteze, numarul total de proteze achizitionate si implantate, total tumori operate/internate, total fracturi operate/interate, total bolnavi operati/internati, numar de pacienti cu implant segmentar de colana, excluzand din toate spitalizarea, medicamentatia si cimentul. De asemenea contine indicatori de eficienta stabiliti in colaborare si la solicitarea CNAS si MS. Functioneaza din septembrie 2001.


FORMULARELE DE SOLD, formulare individuale pe pacienti (3 tipuri):

Contin detalii despre pacient si tipul protezei implantate sau revizuite


FORMULARELE DE GENUNCHI, formulare individuale pe pacienti (3 tipuri):

Contin detalii despre pacient si tipul protezei implantate sau revizuite.


FORMULARELE DE COLOANA, formulare individuale pe pacienti (2 tipuri):

Contin detalii despre pacient si operatia cu implant segmentar de coloana.


FORMULARE PENTRU RECONSTRUCTIA LIGAMENTULUI INCRUCISAT, formulare individuale pe pacienti (2 tipuri):

Contin detalii despre pacient si tipul protezei implantate sau revizuite.


Puteti descarca intregul set de formulare de AICI.