Despre RNE pentru pacienti

Registrul National de Endoprotezare a fost fondat prin Programul National de Sanatate Publica denumit "Preventie in ortopedie si traumatologie" al Ministerului Sanatatii.

Scopul principal al registrului este sa functioneze ca o unealta de supraveghere in depistarea din timp a implanturilor cu deficiente cat mai curand posibil. De asemenea se prezinta ca o baza de date proprie pentru fiecare serviciu de ortopedie, unde acesta isi poate vedea toate fisele introduse/raportate si poate compara datele sale cu datele totalizate pe tara. Registrul funtioneaza pe principii neconcurentiale, datele privind pacientii fiind confidentiale.

Registrele medicale de obicei acopera pacienti din una sau mai multe grupuri diagnostice, sau pacienti care beneficiaza de anumite tratamente sau interventii chirurgicale. Un registru poate acoperi pacienti dintr-o tara intreaga, o regiune, un grup de spitale sau un grup mic de chirurgi. Pacientii sunt urmariti pe intreaga perioada de viata, sau pe o perioada limitata de timp. Rezultatele diferitelor tipuri de tratament sunt comparate in baza datelor acumulate.